Doktersassistenten
De praktijkassistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Onze gediplomeerde assistentes zijn opgeleid om de urgentie van uw klacht in te kunnen schatten en ook om u op vele praktische vragen antwoorden c.q. adviezen te geven. Zij maken hierbij gebruik van de protocollen van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).
Onze praktijkassistentes hebben dagelijks in de middag een spreekuur van 14.00 -15.00 uur. U kunt tijdens deze spreekuren terecht voor het maken van uitstrijkjes, bloeddrukmeting, hechtingen verwijderen, injecties geven, oren uit laten spuiten, wratten aanstippen en wondbehandeling.
POH-S
Annette, praktijkverpleegkundige, is in onze praktijk op dinsdag en vrijdag verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de chronische zorg controles op het gebied van diabetes mellitus (suikerziekte), astma en COPD alsmede het cardiovasculaire risicomanagement. Tevens heeft zij met succes een scholing Stoppen met Roken afgerond en helpt u hiermee graag! Zij wordt gesuperviseerd door de huisarts.
Diabetescontroles
De diabetescontroles vinden 1x per 3-6 maanden op afspraak plaats bij de praktijkverpleegkundige.
In het kader van uw tussentijdse diabetescontroles kunt u ’s morgens nuchter blijven zodat de POH-S uw suiker kan prikken. Wanneer uw afspraak later op de ochtend/ dag plaatsvindt, kunt u in de week voorafgaand aan uw afspraak een nuchtere glucose bij de assistente laten bepalen (graag voorafgaand even tijdstip met assistente afspreken).
Voor de diabetesjaarcontrole dient u een week voorafgaand aan uw afspraak met het van de praktijk ontvangen laboratoriumformulier het artsenlaboratorium nuchter te bezoeken voor bloedafname en urinecontrole. De uitslagen van deze onderzoeken worden tijdens de jaarcontrole op de praktijk bij de praktijkondersteunster en zo nodig huisarts besproken.
Hypertensiecontroles
De hypertensiecontroles vinden zowel bij de assistente als de praktijkondersteunster en soms bij de huisarts zelf plaats. Voor iedere patiënt wordt door de praktijkondersteunster in samenwerking met de huisarts en in overleg met u een persoonlijk behandelplan gemaakt. Zo wordt ook per patiënt bekeken hoe vaak controles nodig zijn.
Een week voorafgaand aan de jaarcontrole dient u met het van de praktijk ontvangen laboratoriumformulier het artsenlaboratorium nuchter te bezoeken voor bloedafname en urinecontrole. De uitslagen van deze onderzoeken worden tijdens de jaarcontrole op de praktijk bij de praktijkondersteunster met u besproken.
Longfunctiecontroles
Tevens worden in onze praktijk de longfunctiecontroles bij de astma en COPD patiënten door de POH-S gedaan door middel van anamnese en zo nodig spirometrie (longfunctiemeting). Eventueel aanpassing in het beleid zal, na overleg met de huisarts, en u afgestemd worden.
POH-GGZ
In Centrum voor Gezondheidszorg Duizendblad zijn 2 POH-GGZ (Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidzorg) werkzaam. Deze functie is bedoeld om mensen met psychische en psychosociale problemen en klachten zo goed mogelijk in de huisartsenpraktijk te begeleiden en waar nodig, in overleg met de huisarts, te verwijzen naar andere hulpverleners. Een afspraak bij een van hen is alleen mogelijk na contact met de huisarts hierover.